Restilizovana Hyundai Elantra i Kona electric: AC Brajić, Beograd, Srbija

Hyundai vozila kontakt telefonServis+381 62 225 150 Hyundai vozila kontakt telefonProdaja+381 15 375 391 Hyundai vozila adresaAdresaLoznički put bb, Šabac
Restilizovana Elantra i Kona Electric predstavljeni u Rovinju

Restilizovana Elantra uz Konu Electric predstavljena je u Rovinju, 28.01.2018 medijima i predstavnicima ovlašćene mreže Hyundai zastupnika. Svojim novim naglašenim dizajnom izaziva emocije, dok istovremeno pruža doživljaj sofisticirane i unapređene vožnje primenom Hyundai SmartSense tehnologije. Hyundai SmartSense nudi niz naprednih funkcija za konstantnu bezbednost i pogodne performense.. Smart Sense tehnologije, koje su kao opcije dostupne na Elantri 2019. uključuju: pomoć pri izbegavanju sudara (Forward Collision-Avoidance Assist), pomoć pri održavanju u traci (Lane Keep Assist), pomoć pri održavanju budnosti vozača (Driver Attention Assist) i sigurnosnu pomoć pri izlasku iz vozila (Safe Exit Assist). Restilizovana Elantra 2019 biće dostupna na tržištu tokom ove jeseni.

Podaci Instituta za sigurnost na autoputu (Insurance Institute for Highway Safety IIHS) pokazuju da su automatsko kočenje u nuždi (Automatic Emergency Braking-AEB) i upozorenje na sudar (Forward Collision Warning-FCW), oba integrisana u funkciju za izbegavanje čeonog sudara, povezani sa smanjenjem mogućnosti stražnjeg sudara za 50%. Osim toga, prema Nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja na autoputevima (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA), 94% ozbiljnijiih saobraćajnih nesreća uključuje ljudsku grešku, zbog čega, napredne bezbednosne tehnologije kakva je pomoć pri održavanju u traci (Lane Keep Assist), imaju potencijal za spašavanje života.

Promena spoljašnjeg dizajna
Nova hauba, prednji branici, prednji deo, rešetka i prednja svetla
Novi prtljažnik, zadnja svetla i zadnji deo
Novi dizajn točkova od 16 i 17 inča
Novi 15-inčni dizajn točkova od legure na Eko nivoima opreme
LED prednja svetla na Limited i sportskim nivoima opreme

Promene unutrašnjeg dizajna
Nova središnja konzola
Otvori za vazduh
Kontrole za AVN / audio / temperaturu
Kaseta za odlaganje
Nova instrument tabla i kućište

Hyundai SmartSense
Pomoć za izbegavanje sudara (Forward Collision-Avoidance Assist FCA)
Pomoć pri održavanju u traci (Lane Keep Assist LKA)
Pomoć pri održavanju budnosti vozača (Driver Attention Alert DAA)
Sigurnosna pomoć pri izlasku iz vozila (Safe Exit Assist SEA)

Dobila je brojna priznanja uključujući najnoviju IIHS Top Safety Pick Plus za model iz 2018. Pored kvaliteta, pouzdanosti i karakteristike America’s Best Warranty,JD Power IQS nedavno je dodelio kompaniji Hyundai treće mesto u visoko cenjenoj studiji o kvalitetu. Elantra se proizvodi u pogonu Ulsan, Južna Koreja.

Poboljšanja enterijera i eksterijera uneta su u model Elantra 2019 kako bi se zadržao njen emotivni karaker u dizajnu, uz uključivanje pristupačnih i željenih funkcija. Poklopac motora, prednji blatobrani, rešetka, farovi i zadnja maska, prtljažnik i zadnja svetla redizajnirani su kako bi pružili privlačnu i samopouzdanu sliku. Na zadnjem delu vozila, registarska tablica premeštena je na donju masku kako bi se dodatno istakla nova linija vozila.

SIGURNOST
Vrhunske SmartSense sigurnosne funkcije su ugrađene  u Elantru 2019. Većina ovih funkcija uključena je na SEL nivou opreme i naviše, što znači da su sada dostupni na 75% Elantra linija. SmartSense sigurnosne funkcije uključene u nivoe SEL, Value Edition, Eco, Limited i Sport (SEL i više) su sledeće:

Pomoć u izbegavanju čeonog sudara (Forward Collision-Avoidance Assist) je funkcija dizajnirana da pomogne u u očavanju i nadziranju vozila ispred, te da upozori vozača na mogućnost sudara. Sistem takođe pokreće automatsko kočenje kada se  ispred detektuje usporeno ili zaustavljeno vozilo.

Pomoć pri održavanju u traci (Lane Keep Assist) je funkcija koja detektuje traku kojom se vozilo kreće i može uticati na položaj volana ukoliko vozilo skrene iz svoje trake pri brzini većoj od 40 km / h.

Funkcija koja povećava budnost vozača (Driver Attention Alert) reaguje na obrasce vožnje u umornom stanju te zvučno i vizuelno upozorava vozača preko instrument table.

Pomoć za siguran izlaz iz vozila (Safe Exit Assist) daće upozorenje putnicima da se iza približava drugo vozilo i da možda nije bezbedno otvoriti vrata i izaći iz vozila.

Pomoć pri izbegavanju sudara sa detekcijom pešaka je tehnologija koja objedinjuje korišćenje prednjeg radara i kamere kroz fuziju senzora za pomoć u otkrivanju vozila ili pešaka, te upozorava vozača na potencijalni sudar. Ako vozač ne reaguje kako bi izbegao sudar, sistem može u određenim okolnostima primeniti kočenje u nuždi.

Dodatne funkcije Smart Sense Safety uključuju:

Funkciju Blind-spot upozorenje o sudaru, uz upozorenje na saobraćaj koji se odvija sa zadnje strane vozila i funkciju pomoći kod promene trake kretanja (Blind-Spot Collision Warning with Rear Cross-Traffic Alert and Lane Change Assist).

 

AUDIO / VIDEO / NAVIGACIJA (AVN) 5.0

Elantra 2019 pojavljuje se s Hyundai-ovom novom generacijom info-zabavnog sistema AVN 5.0. Ovaj sistem ima unapređeni procesor, kao i 8-inčni ekran naspram 7-inčnog ekrana koliko je bio kod posljednje generacije Elantre. Korištenje tjunera s AVN 5.0 je brzo i lako jer su AM i FM kanali sada dostupni na jednom ekranu.

Elantra je dostupna s pogodnostima kao što su Infinity Premium Audio sa Clari-Fi ™, Apple CarPlay ™, Android Auto ™ i bežičnim punjenjem pametnog telefona.

 

PERFORMANSE MOTORA

Elantra dolazi sa motorom 1.6 litara snage 127 KS koji pruža 150 Nm obrtnog momenta. Moguće je odabrati ručni ili automatski menjač sa 6 stepeni prenosa zavisno od želje kupca.

Najnovije

Povratak na listu


© 2024. Copyright by AC Brajić | SEO optimizacija Beograd by Studio77 | Hyundai Srbija